Lewisplaten

Filter producten

1-1 van 1 producten

Lewisplaten: wapening voor betonvloeren

Wil je op een houten balklaag een betonvloer aanleggen? Hiervoor is de toepassing van Lewisplaat een uitstekende oplossing. Dit stalen plaatmateriaal heeft een maatvast zwaluwstaartprofiel dat zorgt dat de individuele platen goed aan elkaar te bevestigen zijn. Vervolgens dienen de platen als bekisting voor het te storten beton. Samen met de betonlaag vormen de zwaluwstaartplaten een lichte betonvloer die de nodige sterkte en stabiliteit biedt. Lewisplaten in verschillende afmetingen zijn verkrijgbaar bij Hubo.

Sterke vloer van zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten zijn in feite lichtgewicht wapeningsplaten voor een zelf te leggen betonnen vloer. De platen zijn onder meer te gebruiken voor watervaste badkamervloeren op houten ondervloeren. Tevens zijn de zwaluwplaten te combineren met vloerverwarming. Zoek je een geluidsisolerende oplossing voor je vloer? Hiervoor zijn Lewisplaten ook zeer geschikt. Het is hierbij slim om vooraf te controleren of onderliggende constructie (muur, balken of fundering) sterk genoeg is om met zwaluwplaten een betonvloer te maken. Verder is het belangrijk om er bij het verwerken op te letten dat de randen van de platen scherp kunnen zijn.

Voordelige zwaluwplaat kopen

De toepassing van zwaluwstaartplaten is met name bij de renovatie van oudere woning een uitkomst. Het biedt een goedkope oplossing voor het aanbrengen van dunne betonvloeren op bestaande houten vloeren, bijvoorbeeld op een zolder. Zo kun je daar onder het dak naast de nieuwe slaapkamers voor de kinderen bijvoorbeeld toch een mooie nieuwe badkamer realiseren. Wil je laag geprijsde Lewisplaten kopen voor de wapening van je nieuwe vloer? Dan ben je bij Hubo aan het juiste adres.